Τηλεόραση – WebTV

Οι συνδρομητές μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν στους επαγγελματικούς χώρους τους, σε beta δοκιμαστική προβολή, το νέο WebTV του RadioPro.gr. Το WebTV μας εκπέμπει συνεχώς μέσω διαδικτύου 24 ώρες το 24ωρο και αναμεταδίδει βίντεο χωρίς πνευματικά δικαιώματα, που επιλέγονται με πολύ προσοχή και μεράκι από το προσωπικό του Τμήματος Ψηφιακής Βιβλιοθήκης της εταιρείας μας.

Τι ισχύει για την τηλεόραση στην επιχείρηση

Με όποιον τρόπο κι αν αναμεταδίδετε τηλεοπτικά κανάλια στην επιχείρησή σας, είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε για τα δικαιώματα των ταινιών και της μουσικής. Ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε Youtube, επαγγελματικό OTE TV, επαγγελματικό Nova, ΕΡΤ ή απλά κανάλια της τηλεόρασης (ANT1, Mega, Σκάι κλπ), είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε επιπλέον για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα του δημόσια αναπαραγόμενου περιεχομένου.

Ο OTE TV και η Nova στα επαγγελματικά τους πακέτα δεν καλύπτουν τα δικαιώματα αναπαραγωγής σε δημόσιους χώρους. Ειδικά για την τηλεόραση, εκτός από την ΑΕΠΙ, την Αυτοδιαχείριση και τον GEA στην Ελλάδα, την PRS και την Grammo στην Κύπρο, υπάρχουν και άλλοι οργανισμοί (όπως λ.χ. η Αθηνά και ο Διόνυσος) που εκπροσωπούν τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους παραγωγούς, τους συγγραφείς και άλλους πολλούς, οι οποίοι όλοι δικαιούνται αμοιβές για τη δημόσια εκτέλεση των έργων τους!

Τι πραγματικά ισχύει για τους αθλητικούς αγώνες

Προσοχή: Η αναπαραγωγή αθλητικών γεγονότων είναι νόμιμη χωρίς την καταβολή αμοιβών για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, σύμφωνα με την υπάρχουσα Νομολογία .

Κάποιοι διαδίδουν ότι αυτό δήθεν οφείλεται στο άρθρο 25 του Νόμου 2121/1993, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι λανθασμένο, αφού το σχετικό άρθρο αναφέρεται και χρησιμοποιείται για τα επίκαιρα και κυρίως για τη χρήση τρίλεπτων αποσπασμάτων αθλητικών αγώνων στα δελτία ειδήσεων και σε αθλητικές εκπομπές! Δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη δημόσια εκτέλεση σε επαγγελματικούς χώρους και όμως αναγράφεται σε “βεβαιώσεις για χρήση τηλεόρασης” που δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο τυπώθηκαν!

Οι Οργανισμοί Δικαιωμάτων ισχυρίζονται με απόλυτο τρόπο ότι η αναπαραγωγή αθλητικών γεγονότων δημιουργεί την υποχρέωση καταβολής αμοιβών για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, όμως και αυτό δεν είναι ορθό. Η χρήση της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου δημιουργεί νομικούς κινδύνους για την επιχείρηση, ωστόσο το συγκεκριμένο τεκμήριο του άρθρου 7 του Νόμου 4481/2017 είναι μαχητό και η οφειλή ή η αποφυγή της προκύπτουν από τα πραγματικά περιστατικά που μόνο το Δικαστήριο μπορεί να κρίνει. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν αποφάσεις ανατροπής ακόμη και της υποχρεωτικής συλλογικής διαχείρισης των συγγενικών δικαιωμάτων (G.E.A.).

Σημαντικό εν τέλει είναι τι ακριβώς παίζετε και ποιά η φύση της δραστηριότητας της επιχείρησής σας, κάτι που συνήθως “ξεχνάνε” να σας αναφέρουν. Για παράδειγμα, όπως μας πληροφόρησε ο ελληνικός Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.) “βάσει και της νομολογίας του ΔΕΕ, γίνεται δεκτό ότι ακόμα και στην περίπτωση μετάδοσης αθλητικών αγώνων μπορεί να αναπαράγονται προστατευόμενα έργα, είτε κατά τα διαφημιστικά διαλείμματα, είτε κατά τη ροή της μετάδοσης, όπως έγινε για παράδειγμα στην περίπτωση της μετάδοσης του ύμνου της ένωσης Premier League (C 403/08 και C 429/08), ο οποίος έχει κριθεί ότι αποτελεί προστατευόμενο από την πνευματική ιδιοκτησία έργο”.

Η λύση του RadioPro.gr για την τηλεόραση

Το WebTV του RadioPro.gr μπορεί να αναπαραχθεί δημόσια σε επαγγελματικούς χώρους, χωρίς την παραμικρή υποχρέωση προς ΕΥΕΔ (ΑΕΠΙ), GEA, Αυτοδιαχείριση, Αθηνά, Διόνυσος κ.α. και περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τέσσερα (4) κανάλια:

α) RadioPro.gr Cartoon TV με κινούμενα σχέδια, τόσο επίκαιρα, που δεν θα πιστεύετε ότι δεν έχουν πλέον πνευματικά δικαιώματα.

β) RadioPro.gr Classic TV με ασπρόμαυρα και έγχρωμα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου.

γ) RadioPro.gr Fashion TV με shows μόδας από ολόκληρο τον πλανήτη.

δ) RadioPro.gr SciFi TV με εκπληκτικά βίντεο μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ταινίες μικρού μήκους από νέους δημιουργούς.

Cartoon TV

Τα έργα που αναπαράγονται στα συνεχώς εμπλουτιζόμενα κανάλια της WebTV μας είναι μαργαριτάρια του παγκόσμιου κινηματογράφου, όμως δεν παύουν να είναι αρκετά παλιά, ώστε αποδεδειγμένα να μην είναι ενεργό το οικονομικό μέρος των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Τα κανάλια του WebTV μας προορίζονται κυρίως για επαγγελματικούς χώρους, στους οποίους υπάρχει τηλεόραση (συνήθως χωρίς ήχο), απλά για να χαλαρώνουν τους πελάτες σας και να τους κινούν το ενδιαφέρον.

Classic TV

Σημείωση! Μπορείτε να στέλνετε το βίντεο στην τηλεόρασή σας και να ακούτε διαφορετική μουσική στα μεγάφωνά σας από τα μουσικά κανάλια μας με έναν υπολογιστή / tablet. Αρκεί στο ένα παράθυρο του browser να κλείσετε τον ήχο στο βίντεο του WebTV που στέλνετε στην τηλεόραση και στο δεύτερο παράθυρο να παίζετε τη μουσική από το μουσικό κανάλι της επιλογής σας. Έτσι από την έξοδο ήχου του υπολογιστή βγαίνει μόνο ήχος από τα μουσικά κανάλια και από την έξοδο εικόνας φεύγει το βίντεο του WebTV.

Fashion TV

Με τις χαμηλές συνδρομές μας μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα πάνω από 100 μουσικά κανάλια και στα 4 τηλεοπτικά κανάλια WebTV του RadioPro.gr, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε οποιονδήποτε άλλον για τα δικαιώματα δημόσιας προβολής της μουσικής και της τηλεόρασης στο χώρο σας. Κάντε τη παραγγελία σας σήμερα και ξεγνοιάστε για την υπόλοιπη χρονιά!

SciFi TV
SciFi TV

Τι ισχύει για τις τηλεοράσεις στα δωμάτια των ξενοδοχείων

Αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα στα ξενοδοχεία και εφόσον θεωρείτε απαραίτητη την τηλεόραση στα δωμάτια, η βέλτιστη λύση είναι:

α) ακολουθείτε τις χαμηλές τιμές στις οποίες έχει συμφωνήσει η Ένωση Ξενοδόχων με μνημόνιο συνεργασίας με τους ΟΣΔ μόνο για τις τηλεοράσεις των δωματίων,

Το πρόβλημα με τις τιμές του μνημονίου συνεργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων είναι ότι υπάρχει υποχρέωση πληρωμής αρκετών ετών, ενώ οι οργανισμοί δυστυχώς ζητούν αρκετά μεγαλύτερα ποσά κατά την επικοινωνία με τις επιχειρήσεις.

β)Στην υπόλοιπη επιχείρηση χρησιμοποιείτε αποκλειστικά τη μουσική του RadioPro.gr και προσφέρετε μόνο τα δωρεάν κανάλια WebTV του RadioPro.gr στους κοινόχρηστους χώρους.

Προσοχή! Αποφύγετε τις τηλεοράσεις σε κοινόχρηστους χώρους που δημιουργούν υποχρεώσεις σε ΕΔΕΜ (ρεπερτόριο πρώην ΑΕΠΙ), GEA, Αυτοδιαχείριση, Αθηνά, Διόνυσο κλπ εκτός αν οι τηλεοράσεις δείχνουν πληροφορίες για το ξενοδοχείο ή ένα από τα κανάλια WebTV του RadioPro.gr. Το πρόβλημα δεν είναι οι τιμές των δωματίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το πρόβλημα θα είναι όταν θα πληρώσετε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, στη συνέχεια θα σας ζητήσουν να καλύψετε το υπόλοιπο της επιχείρησης με βάση τα τετραγωνικά μέτρα!

Επικοινωνήστε σήμερα με το RadioPro.gr και σχεδιάστε τη δική σας κάλυψη, νόμιμα, σίγουρα και απλά!