Σταματάμε την “Πειρατεία” στην επιχείρησή σας

Ο Όμιλος RadioPro βρίσκεται στην ευχάριστη σχέση να συγχαρεί θερμά τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού, για την πραγματοποίηση του πολύ ενδιαφέροντος συνεδρίου με τίτλο «Προσβολή δικαιωμάτων πνευματικής Ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο: Εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης (Α.Ο.Δ.) δικαιωμάτων μουσικής RadioPro Ltd, η μόνη κρατικά αναγνωρισμένη οντότητα δικαιωμάτων που λειτουργεί στην Ελλάδα και προσφέρει εναλλακτικό περιεχόμενο από ανεξάρτητους δημιουργούς, συμμετείχε στο συνέδριο με εκπροσώπους της, που πήραν μέρος στη διαβούλευση με καίρια ερωτήματα.

Είναι σαφές ότι σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εγχώριοι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης δικαιωμάτων, όπως η ΑΕΠΙ, ο G.E.A. (Grammo – Ερατώ – Απόλλων), η Αυτοδιαχείριση, ο Διόνυσος, η Αθηνά κ.α. δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στους καλλιτέχνες, μειώνοντας σημαντικά την αμοιβή για την πραγματική εργασία τους.

Ο Όμιλος μας κάνει σαφές σε όλους τους ενδιαφερόμενους και πρώτιστα στους συνδρομητές μας, ότι με εξαίρεση το RadioPro.gr, το οποίο κατά τη δημιουργία του σχεδιάστηκε για να ικανοποιεί τις οδηγίες της νομοθεσίας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν υπάρχει άλλη, παρόμοια νόμιμη υπηρεσία εναλλακτικής μουσικής στην Ελλάδα.

Είναι σαφές ότι είστε παράνομος, εφόσον ο μουσικός πάροχός σας παίζει:

 • μουσική υπό άδεια Creative Commons (δεν προβλέπεται η επαγγελματική χρήση τέτοιας μουσικής εντός Ελλάδας, χωρίς διαφοροποίηση της άδειας).
 • μουσική που εκτελέστηκε από ερμηνευτές εντός Ελλάδας (δημιουργείται απαίτηση για τα συγγενικά δικαιώματα προς τον GEA χωρίς δυνατότητα του καλλιτέχνη να παραιτηθεί από την αμοιβή του)
 • μουσική για την οποία ισχυρίζεται ο ίδιος ο πάροχος ότι σαν μεσάζοντας πληρώνει τα συγγενικά δικαιώματα απευθείας στους εκτελεστές (παραβιάζεται η υποχρεωτική συλλογική διαχείριση του άρθρου 49 του ν. 2121/1993),

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σαφές πως μετά από τον οποιονδήποτε έλεγχο θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε τις νόμιμες συνέπειες στα δικαστήρια, αφού οι παραπάνω πρακτικές παρόχων που δεν κατανοούν καν την ελληνική νομοθεσία είναι απλά παράνομες.

Η «Πειρατεία» στη μουσική δεν αφορά μόνο τα site τα οποία προσφέρουν παράνομα μουσική για download, αλλά και όσους παρόχους προσφέρουν μουσική που παράνομα χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες αξίζουν να αμείβονται για την εργασία τους, όπως αυτοί επιλέγουν και σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας τους.

Εάν δεν έχετε το RadioPro.gr, τότε είστε αναγκασμένοι να πληρώνετε όλους τους οργανισμούς διαχείρισης δικαιωμάτων μουσικής (και ΑΕΠΙ, και GEA και Αυτοδιαχείριση και Αθηνά και Διόνυσος, πλέον και την Αγγλική PRS που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, αλλά και όλους τους άλλους εγχώριους οργανισμούς), αφού αν πέσετε θύμα νομικίστικων «ονειρώξεων» και «παραμυθιών» διαφόρων μη νόμιμων παρόχων, θα απειλείστε σε καθημερινή βάση με βαριά πρόστιμα.

Για τους λόγους αυτούς ο Όμιλός RadioPro θα αναλάβει σύντομα δράση για την ομαλοποίηση της αγοράς, αναφορικά με τη δημόσια εκτέλεση μουσικής σε επαγγελματικούς χώρους, τόσο σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, όσο και με τους ενδιαφερόμενους οργανισμούς, ώστε να εκπροσωπούνται τα δικαιώματα των καλλιτεχνών νόμιμα και με τον τρόπο που τους αξίζει.

RadioPro.gr Rated 5 / 5 based on 5 reviews. | Review Us
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ!
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RadioPro.gr
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ με το RADIOPRO.GR
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Invalid icon.
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RADIOPRO.GR