Σημαντικό! Άδεια Χρήσης και Λειτουργίας Μουσικής & Μουσικών Οργάνων

Μην μένετε άλλο παράνομοι. Κάντε την επιχείρησή σας νόμιμη στο θέμα της μουσικής, με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Μην αμελείτε την Άδεια Χρήσης και Λειτουργίας Μουσικής & Μουσικών Οργάνων από το Δήμο σας. Ακόμη και η αόριστη άδεια, χρειάζεται ανανέωση!

Η Άδεια Χρήσης και Λειτουργίας Μουσικής & Μουσικών Οργάνων δίνεται από το Δήμο της περιοχής σας, κατόπιν αιτήσεως σας και εφόσον έχετε μουσική στο κατάστημά σας. Εάν παίζετε μουσική δημόσια, από ραδιόφωνο, τηλεόραση, Youtube, Spotify, επαγγελματικό NOVA, OTEtv ή ακόμη και με τη δική σας κιθάρα, είστε υποχρεωμένος να έχετε αυτή τη διοικητική άδεια από τον Ο.Τ.Α. που σας επιβλέπει.

Αν δεν έχετε έγκυρη άδεια μουσικής από το Δήμο, τότε σε έλεγχο των αστυνομικών αρχών θα αντιμετωπίσετε πρόστιμα και μπορεί να παρουσιαστείτε κατηγορούμενος στο Δικαστήριο. Η άδεια του Δήμου, μπορεί να είναι ετήσιας, τριετούς ή και αόριστης διάρκειας. Ακόμη και στην περίπτωση που έχετε άδεια αόριστης διάρκειας, θα πρέπει να προσκομίζετε την ανάλογη Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης από την ΑΕΠΙ ή την Αυτοδιαχείριση κάθε χρόνο, διαφορετικά δεν ισχύει.

Δεν πρέπει να μπερδεύετε την Άδεια Χρήσης και Λειτουργίας Μουσικής & Μουσικών Οργάνων που εκδίδουν οι Δήμοι με την Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης Μουσικής που εκδίδουν οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ), δηλαδή η ΑΕΠΙ και η Αυτοδιαχείριση. Την Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης Μουσικής την ελέγχουν οι ελεγκτές των ΟΣΔ, οι οποίοι πλέον δεν έχουν δικαίωμα να σας ελέγξουν χωρίς την παρουσία της αστυνομίας. Σε περίπτωση μικτών συνεργείων με την παρουσία αστυνομικών οργάνων και ελεγκτών, είναι πολύ πιθανό να σας τη ζητήσουν αν δεν έχετε το RadioPro.gr.

Εμείς σας δίνουμε τη Βεβαίωση Μουσικής του RadioPro.gr, που πιστοποιεί ότι το ρεπερτόριο των σταθμών μας δεν περιέχει μουσική που να εκπροσωπείται από την ΑΕΠΙ, την Αυτοδιαχείριση και την GEA (Grammo – Ερατώ – Απόλλων).

Η Βεβαίωση Μουσικής του RadioPro.gr δεν υποκαθιστά την Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης Μουσικής των ΟΣΔ, απλά την αχρηστεύει. Για να γίνει κατανοητό, εάν εσείς παίζετε μουσική που δεν εκπροσωπείται από την ΑΕΠΙ και την Αυτοδιαχείριση, απλά δεν μπορούν να σας ζητήσουν Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης της μουσικής τους. Δεν την χρειάζεστε.

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΜΑΣ

Είτε έχετε Άδεια Χρήσης και Λειτουργίας Μουσικής & Μουσικών Οργάνων από το Δήμο σας και πρέπει να την ανανεώσετε, είτε δημιουργείτε μια νέα επιχείρηση και πρέπει να εκδώσετε την άδεια μουσικής για πρώτη φορά, αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης συμπληρώνει τα στοιχεία του και υπογράφει την Υπεύθυνη Δήλωση που θα σας στείλουμε ότι δεν θα παίζετε μουσική που να ανήκει στην ΑΕΠΙ και την Αυτοδιαχείριση, αλλά μόνο από το RadioPro.gr.

2. Προσκομίζετε στο Δήμο αυτή την Υπεύθυνη Δήλωση με την ακριβή διατύπωση που έχουμε προσθέσει, μετά από υπόδειξη του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

3. Μαζί δίνετε το τιμολόγιο μας και τη Βεβαίωση της Μουσικής του RadioPro.gr (σε φωτοτυπία).

4. Ο κάθε Δήμος έχει διαφορετικές χρεώσεις αλλά συνήθως πληρώνετε περίπου 75 ευρώ για ετήσιας διάρκειας Άδεια Χρήσης και Λειτουργίας Μουσικής & Μουσικών Οργάνων, 150 ευρώ για τριετούς διάρκειας και 300 ευρώ για αόριστης διάρκειας. Τα ποσά αυτά τα πληρώνετε στο Δήμο, για την άδεια που σας παρέχει, είτε έχετε ΑΕΠΙ, Αυτοδιαχείριση (επιπλέον των χρεώσεων τους), είτε RadioPro.gr.

Μαζί θα πρέπει να υποβάλετε και τα επιπλέον δικαιολογητικά που ζητούν οι Δήμοι και που συνήθως είναι:

α. Επικυρωμένο αντίγραφο της αδείας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος.

β. Επικυρωμένο αντίγραφο της προηγούμενης αδείας μουσικής & μουσικών οργάνων.

γ. To παράβολο αξίας ανάλογης με την αιτούμενη διάρκεια της αδείας που αναλύσαμε παραπάνω.

δ. Δημοτική Ενημερότητα περί μη οφειλής στο Δήμο ή περί διακανονισμού αυτής.

Να θυμάστε ότι η Βεβαίωση Μουσικής του RadioPro.gr δεν υποκαθιστά την Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης Μουσικής των ΟΣΔ, ( ΑΕΠΙ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-GEA ) απλά την αχρηστεύει. Με το RadioPro.gr δεν χρειάζεστε Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης από τους ΟΣΔ.

ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Υπόχρεοι για τη λήψη άδειας μουσικής από το Δήμο είναι όσοι επιτηδευματίες λειτουργούν εντός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων και των στεγασμένων και των υπαίθριων χώρων εκδηλώσεων, μουσική που εκπέμπεται από ραδιόφωνο και τηλεόραση στερεοφωνική, που έχουν ενσωματωμένους ενισχυτές και ηχεία ή είναι συνδεδεμένα με σύγχρονα οπτικοακουστικά ή τεχνολογικά πολυμέσα μετάδοσης του ήχου.

Δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας μουσικής για την χρήση απλής συσκευής ραδιοφώνου και τηλεόρασης, δηλαδή χωρίς ενισχυτές και πρόσθετα ηχεία. Απαιτείται όμως Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης από τους ΟΣΔ (ΑΕΠΙ, Αυτοδιαχείριση, GEA) την οποία εσείς γλιτώνετε με το RadioPro.gr.

Εμείς από το RadioPro.gr σας προτείνουμε να είστε νόμιμοι για να μην καρδιοχτυπάτε σε κάθε έλεγχο από την αστυνομία και τα μικτά συνεργεία, που τον Αύγουστο θα ενταθούν, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη. Αν η άδεια μουσικής σας από το Δήμο έχει λήξει ή δεν έχετε ανανεώσει τη συνδρομή σας σε ΑΕΠΙ και Αυτοδιαχείριση, τότε επισκεφθείτε το www.radiopro.gr και εξοικονομήστε χρήματα από σήμερα.

Ακόμη κι αν πληρώνετε ΑΕΠΙ, πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση ελέγχου, εάν στην μουσική που παίζετε κάποια κομμάτια ανήκουν στην Αυτοδιαχείριση, είστε παράνομοι, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν απαλλάσσεστε από την υποχρέωση της GEA για τα συγγενικά δικαιώματα. Αν δεν σας έχουν βρει μέχρι σήμερα, για πόσο ακόμα νομίζετε ότι «θα παίζετε με την τύχη σας»;

Ακόμη κι αν η επιχείρησή σας έχει άδεια μουσικής από το Δήμο, ακόμη και τότε για να είστε νόμιμοι εάν παίζετε μουσική από το ραδιόφωνο, το Youtube, το Spotify και την τηλεόραση, πρέπει να πληρώνετε και την ΑΕΠΙ και την Αυτοδιαχείριση, αλλά και την GEA (και τους τρεις). Εναλλακτικά, επιλέγετε μια συνδρομή του RadioPro.gr και ξενοιάζετε.

RadioPro.gr, η επιλογή του επαγγελματία.

Υ.Γ. Επεκτείνουμε την εκπληκτική προσφορά μας του Ιουλίου (3 μήνες δώρο για να καλύψετε και την επόμενη σεζόν) και για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Μην είστε άλλο παράνομοι. Νομιμοποιήστε την επιχείρησή σας με την καλύτερη μουσική και το χαμηλότερο κόστος.

RadioPro.gr Rated 5 / 5 based on 5 reviews. | Review Us
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ!
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RadioPro.gr
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ με το RADIOPRO.GR
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Invalid icon.
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RADIOPRO.GR