Πλήρωσες το 2017 για τη μουσική;;;

Όταν παίζετε μουσική δημόσια σε επαγγελματικό χώρο, από κομμωτήριο μέχρι σούπερ μάρκετ, το ασανσέρ και όλες τις επιχειρήσεις στο ενδιάμεσο, είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε για τα δικαιώματα της μουσικής αυτής. Ο νόμος 2121/1993 ισχύει για όλους και όχι μόνο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος!

Οι εισπρακτικοί οργανισμοί θα σας βρουν γιατί πολύ απλά τα στοιχεία σας είναι δημόσια και έχουν υπογράψει «μνημόνια συνεργασίας» με τους περισσότερους επαγγελματικούς συλλόγους της χώρας. Βρισκόμαστε πλέον στο καλοκαίρι και οι έλεγχοι, με τη συνδρομή των αρχών, θα γίνουν πολύ πιο έντονοι!

Οι λύσεις είναι τρεις, ενώ υπάρχει και δωρεάν λύση:

α) Να πληρώσετε όλους τους οργανισμούς που εισπράττουν αμοιβές για τα έργα που αναμεταδίδονται μέσω του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του διαδικτύου (youtube, spotify, internet radio κλπ). Οι οργανισμοί αυτοί δεν είναι μόνο η ΑΕΠΙ, αλλά και η Αυτοδιαχείριση, ο GEA (Grammo, Ερατώ, Απόλλων), η Αθηνά, ο Διόνυσος, η Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ κ.α. και πρέπει να τους πληρώσετε ΟΛΟΥΣ για να είστε απόλυτα νόμιμοι.

β) Να χρησιμοποιήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ ιντερνετικό ραδιόφωνο που παίζει μόνο μουσική που δεν εκπροσωπείται από τους παραπάνω οργανισμούς (όχι μόνο μουσική χωρίς δικαιώματα, αλλά και μουσική με απευθείας ανάθεση εκπροσώπησης), όπως είναι το bizradio.gr

γ) Να εμπιστευτείτε μια εταιρεία όπως το RadioPro.gr, το οποίο εκτός από τη μουσική, σας προσφέρει όλα τα έγγραφα και τις βεβαιώσεις που χρειάζεστε για να τηρείτε έναν πλήρέστατο φάκελο νομιμοποίησης για κάθε επίσκεψη ελεγκτικού κλιμακίου.

Εκτός από το RadioPro.gr, στην ελληνική αγορά υπάρχουν και άλλες λύσεις, οι οποίες φαίνονται ερασιτεχνικές τόσο στη δημιουργία, όσο και στην εκτέλεση. Σας συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στο ρεπερτόριο τους και να εξετάσετε με πολύ μεγάλη προσοχή μήπως η μουσική που διαφημίζουν ότι είναι «χωρίς δικαιώματα» έχει πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα στην Ελλάδα.

Από έναν αρκετά ευρύ έλεγχο που πραγματοποιήσαμε σε όλες τις λύσεις που παρέχονται στην Ελλάδα, με την εξαίρεση μόνο του RadioPro.gr και της Jamendo, οι περισσότερες παραβιάζουν τη νομοθεσία, παίζοντας μουσική που έχει δικαιώματα. Μάλιστα, προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τις εν λόγω εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρονται μόνο για το εισπρακτικό κομμάτι.

Μία από αυτές τις εταιρείες έχει αντιγράψει τις οδηγίες μας και έχει ξεχάσει το RadioPro.gr μέσα στο κείμενο. Ενώ όμως χρησιμοποιεί τα κείμενά μας, η μουσική που αναπαράγει δεν είναι νόμιμη για τον τελικό χρήστη, αφού προφανώς δεν έχει άλλη μουσική! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι υπάρχει εταιρεία που στη «μουσική χωρίς δικαιώματα» παίζει τα πάντα μέχρι Rolling Stones και εξαπατά κυρίως τους πελάτες της, ενώ άλλη εταιρεία έχει ήδη καταδικαστεί από τα δικαστήρια της χώρας για τη χρήση παράνομης μουσικής. Στο τέλος όμως αυτός που την πληρώνει είναι ο επαγγελματίας!

Τέλος, θα πρέπει να προσέχετε όποια εταιρεία σας υπόσχεται σύγχρονο, ελληνικό ρεπερτόριο, γιατί δυστυχώς σας βάλει στη δύσκολη θέση να παρανομήσετε. Ακόμη κι αν ο τραγουδιστής, οι οργανοπαίκτες και οι συντελεστές δεν έχουν συμβληθεί με τον GEA, σύμφωνα με το άρθρου 49 του νόμου 2121/1993 εσείς είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε τον GEA και αυτός να πληρώσει με τη σειρά του την εύλογη αμοιβή στους δικαιούχους.

Εσείς για να είστε νόμιμοι, θα πρέπει να διαλέξτε την οικονομικότερη λύση, με τις λιγότερες συγκρούσεις και την καλύτερη μουσική που να ταιριάζει στην επιχείρησή σας.

 

– Φωτογραφία άρθρου designed by kues1

RadioPro.gr Rated 5 / 5 based on 5 reviews. | Review Us
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ!
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RadioPro.gr
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ με το RADIOPRO.GR
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Invalid icon.
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RADIOPRO.GR