Νόμιμη μουσική… χωρίς χειροπέδες (newsletter 13/6/2016)

Νόμιμη Μουσική… χωρίς χειροπέδες δίχως ΑΕΠΙ, Αυτοδιαχείριση και GEA. Αυτό το μήνυμα θα γλιτώσει την επιχείρησή σας από 1.000 έως 70.000 ευρώ !! Κοινοποιήστε το στους φίλους και συνεργάτες σας για να τους σώσετε!!

 Μπαίνουμε στην πιο παραγωγική φάση της ελληνικής οικονομίας. Το καλοκαίρι κάθε επιχείρηση «φοράει τα καλά της» και ετοιμάζεται για τον τουρισμό και την αυξημένη πελατεία. Μαζί όμως εμφανίζονται και αυξημένες υποχρεώσεις, που έχουν γίνει αβάστακτες με την κρίση και την συνεχώς αυξανόμενη φορολογία.

 

ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΑΠΟ 129 ΕΥΡΩ/ΕΤΟΣ !

Μια από τις επιτακτικές υποχρεώσεις πλέον είναι οι χρεώσεις για τη μουσική. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται διάφοροι εισπρακτικοί μηχανισμοί για τα πνευματικά (στιχουργός, συνθέτης) και τα συγγενικά δικαιώματα (εκτελεστές) της μουσικής. Οι πιο ενεργοί Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης δικαιωμάτων είναι η ΑΕΠΙ, η Αυτοδιαχείριση και η GEA.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι επιχειρήσεις που παίζουν μουσική δημόσια πρέπει να πληρώσουν για αυτήν. Και οι έλεγχοι γι’αυτό το θέμα είναι δρακόντειοι!

Αντί όμως να πληρώσετε τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, με τα υπέρογκα και συχνά αδικαιολόγητα ποσά που ζητάνε, γίνετε τώρα συνδρομητής του RadioPro.gr, το οποίο όχι μόνο σας νομιμοποιεί και ησυχάζετε μια για πάντα, αλλά σας παρέχει και έτοιμη – κατηγοριοποιημένη μουσική που μπορείτε να αναπαράγετε στον επαγγελματικό σας χώρο και η οποία είναι σίγουρο ότι θα αρέσει σε εσάς και στους πελάτες σας.

Το RadioPro.gr ως Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης* παίζει μουσική μόνο καλλιτεχνών με τους οποίους έχει έρθει σε συμφωνία και οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται από την ΑΕΠΙ, την Αυτοδιαχείριση και τη GEA.

Κατά συνέπεια, αφού οι Δημιουργοί και Καλλιτέχνες συνεργάζονται με το RadioPro.gr και δεν έχουν αναθέσει την είσπραξη των δικαιωμάτων τους στους υπάρχοντες Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, οι εισπρακτικές εταιρείες δεν μπορούν να σας ακουμπήσουν. Και αυτό το βεβαιώνουμε εγγράφως και εμείς, αλλά και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) του Υπουργείου Οικονομικών σε γνωμοδοτήσεις που θα λάβετε από δικηγορικό γραφείο που μας εκπροσωπεί, μαζί με το πακέτο εγγραφής σας.

Αν μάλιστα δεν προχωρήσετε στην άμεση νομική κάλυψη της επιχείρησης σας, τότε ο νόμος ν.2121/1993 προβλέπει μια σειρά από αυστηρότατες ποινές, ενώ αν δεν έχετε ανανεώσει την άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής στο Δήμο της περιοχής σας, κινδυνεύετε με πολυήμερο κλείσιμο μέσα στο καλοκαίρι. Ίσως και με ποινικές κυρώσεις!

 

ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ RADIOPRO

Ακολουθεί ενδεικτικός κατάλογος με τις κατηγορίες επιχειρήσεων που πρέπει να αποκτήσουν άδεια για την αναμετάδοση ελληνικής και ξένης ηχογραφημένης μουσικής, ακόμη και από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Youtube ή online ραδιοφωνικούς σταθμούς:

1. Clubs/Bars/Shows/Discos/Cafe Bars/Κέντρα Νυκτερινής Διασκέδασης κτλ

2. Εστιατόρια/Καφετέριες/Καφενεία/Bar Θεάτρων & Κινηματογράφων/Αναψυκτήρια/Ταχυφαγεία κλπ

3. Super Markets

4. Χώροι Ψυχαγωγίας/Αίθουσες bowling/Πίστες Πατινάζ/Billiards/Rollers Skating/Ice Skating/Casinos/Πολυχώροι/Πολυχώροι Πολιτισμού/Παιδότοποι/Κατασκηνώσεις/Θέατρα/Αίθουσες Κινηματογράφων-Κινηματογράφοι κτλ

5. Luna Parks/Water Parks/Πίστες Cart/ΙππικοίΌμιλοικτλ

6. Επιχειρήσεις Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών: Εμπορικά Κέντρα, Πολυκαταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις όπως καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, κομμωτήρια, καταστήματα ηλεκτρικών -ηλεκτρονικών ειδών, ενοικιάσεως αυτοκινήτων, βιβλιοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών κ.ο.κ.

7. Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα Αισθητικής και Ομορφιάς, Spa, Ιδιωτικές Κλινικές, Ιατρεία κτλ

8. Μέσα Μεταφοράς: Αεροπλάνα, Λεωφορεία ΚΤΕΛ-Τουριστικά Λεωφορεία, Αστικές συγκοινωνίες, Τραίνα, Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες, Κρουαζιερόπλοια, Σταθμοί Υπεραστικών Λεωφορείων, Σιδηροδρομικοί Σταθμοί, Σταθμοί Αστικών Συγκοινωνιών, Αεροδρόμια κτλ

9. Γήπεδα και Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Επιχειρήσεις Άθλησης και Χορού: Γυμναστήρια, Σχολές Χορού, Πλαζ Λουόμενων και κυλικεία πλαζ λουόμενων κτλ

10. Χώροι δημόσιων εκδηλώσεων, εκθέσεις, εκθεσιακά κέντρα, υπαίθριες ή στεγασμένες εκδηλώσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, εγκαίνια, γιορτές, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων, εκδηλώσεις δήμων και λοιπών κρατικών φορέων, καρναβαλικές εκδηλώσεις, τσίρκο κτλ

11. Γραφεία επιχειρήσεων, χώροι εργασίας, τράπεζες και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες, ναυπηγεία, εργοτάξια, αγροτικές επιχειρήσεις, θερμοκήπια, ανθοκήπια, ανθοκομικές εκθέσεις.

12. Τηλεφωνικά κέντρα επιχειρήσεων, γραφείων, οργανισμών, καταστημάτων.


Ας δούμε τώρα και μερικά πρακτικά παραδείγματα χρεώσεων:


Α. Κατάστημα εστίασης 155τμ. που αναπαράγει μουσική και η εταιρεία ΟΣΔ το εντάσσει στους χώρους στους οποίους η αναπαραγωγή μουσικής είναι χρήσιμη και έχει ακαθάριστα έσοδα-έξοδα 30.000€ το μήνα.

Ενδεικτικά ποσά που καταβάλει σε μηνιαία βάση είναι: ΑΕΠΙ: 227€ (227€Χ12= 2.724€), ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 9€ (100/έτος), GEA: 18€ (200/έτος).

Συνολική ετήσια επιβάρυνση:3.024€

Β. Χώρος ψυχαγωγίας 200τμ που λειτουργεί όλο το χρόνο, αναπαράγει μουσική και η εταιρεία ΟΣΔ το εντάσσεται στους χώρους στους οποίους η αναπαραγωγή μουσικής είναι απαραίτητη και έχει ακαθάριστα έσοδα-έξοδα 20.000€ το μήνα.

Ενδεικτικά ποσά που καταβάλει σε μηνιαία βάση είναι: ΑΕΠΙ: 387€ (387€Χ12= 4.644€), ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 9€ (100/έτος), GEA: 2.000€ (2.000€Χ12=24.000€)

Συνολική ετήσια επιβάρυνση: 24.744€

Γ. Αίθουσα εκδηλώσεων (γάμοι, πάρτυ, δεξιώσεις) 1.000τμ με μουσική που αναπαράγει Dj με μηνιαία έσοδα-έξοδα 50.000€.

Τα ενδεικτικά ποσά που καταβάλει σε μηνιαία βάση είναι: ΑΕΠΙ: 1.036€ (1.036€Χ12= 12.432€), ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 9€ (100/έτος), GEA: 5.000€ (10% επί των Ακαθάριστων Εσόδων-Εξόδων) (5.000€Χ12=60.000€)

Συνολική ετήσια επιβάρυνση: 72.532€

ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΜΟΥΣΙΚΗ!

Το RadioPro.gr σας προσφέρει νόμιμα, πολλαπλά αξιόπιστα μουσικά streams ξεκινώντας από 129 ευρώ/έτος και φτάνοντας τα 249 ευρώ/έτος στην περίπτωση που επιλέξετε να προμηθευτείτε προληπτικά επιπλέον τη Νομική Προστασία.

Δηλαδή με 129 ευρώ για ένα χρόνο λαμβάνετε έτοιμη τη μουσική που ταιριάζει στην επιχείρησή σας, δεν πληρώνετε ΑΕΠΙ, δεν πληρώνετε Αυτοδιαχείριση, ΔΕΝ πληρώνετε GEA, αρκεί να παίζετε μόνο το RadioPro.gr. Μπορεί να μην παίζουμε στις λίστες μας όλους τους πασίγνωστους καλλιτέχνες, αλλά σας εγγυόμαστε ότι η μουσική που προτείνουμε είναι πολύ πιο φρέσκια και καλοκαιρινή από ότι παίζουν ξανά και ξανά οι συνηθισμένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί με τις «γνωστές» playlists.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο https://www.radiopro.gr ή και στο http://www.facebook.com/radioprogr

Το τηλεφωνικό Τμήμα Υποστήριξης μας λειτουργεί με αστική χρέωση Ελλάδας στο 211 850 1711 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10πμ – 8μμ).

Να θυμάστε πως στο RadioPro.gr σκοπός μας είναι η ευκολία σας και στόχος μας η μουσική απελευθέρωση στους επαγγελματικούς χώρους.

* Το RadioPro.gr είναι Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης, σύμφωνα με την ΟΔΗΓΊΑ 2014/26/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 26ης Φεβρουαρίου 2014.

RadioPro.gr Rated 5 / 5 based on 5 reviews. | Review Us
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ!
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RadioPro.gr
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ με το RADIOPRO.GR
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Invalid icon.
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RADIOPRO.GR