Μύθοι και πραγματικότητες για τα δικαιώματα της μουσικής στην Ελλάδα

Η υπόθεση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει πολυσυζητηθεί διότι απασχολεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχεδόν το σύνολο των επιχειρηματιών αλλά και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών.

Έχουν ακουστεί και γραφτεί τόσα πολλά για αυτή την υπόθεση, και έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλη αναστάτωση και αμφιβολίες για όλους και για όλα, κάτι που κάνει πολύ μεγάλο κακό στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αφού δίνουν έτσι την δυνατότητα στις εισπρακτικές εταιρείες να ανασυνταχθούν και να εντείνουν τις επιθέσεις τους, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Εδώ έρχεται να βοηθήσει και ο νέος νόμος 4481/17 που γιγαντώνει τους υπάρχοντες Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης που λειτουργούσαν πάντα σαν εισπρακτικές εταιρείες για λογαριασμό των καλλιτεχνών ( ανεξάρτητα εάν η μια εξ αυτών αποδεδειγμένα πλέον λειτουργούσε μόνο για τον εαυτό της ) με αποτέλεσμα να κλείνει πλέον ερμητικά η πόρτα σε οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε να ασχοληθεί με αυτό που θεωρητικά είναι σωστό, δημιουργώντας με αυτό τον νόμο μονοπωλιακές συνθήκες.

Τα μεγάλα ψέματα σε αυτή την ιστορία είναι μεταξύ άλλων:

 • ότι δήθεν ή ΑΕΠΙ έφυγε ή έκλεισε ή μετακόμισε ή ότι δεν εισπράττει γενικότερα,
 • ότι η Αυτόδιαχείρηση ή ο GEA δεν περνάνε από τα μαγαζιά, οπότε και δεν τους πληρώνουμε,
 • ότι τάχα μπορούμε να μην πληρώσουμε κανέναν και δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα γιατί είναι παράνομοι ή υπόδικοι,
 • ότι μπορούμε να παίζουμε στον επαγγελματικό μας χώρο ότι θέλουμε χωρίς να δίνουμε αναφορά και κυρίως χωρίς να πληρώνουμε τίποτα,
 • ότι αγοράζοντας δικαιώματα από μια μικρή Ελληνική εταιρεία, μπορούμε με την βεβαίωση της να παίζουμε ανεξέλεγκτα ότι θέλουμε,
 • ότι μπορούμε να παίζουμε Ελληνικά τραγούδια που δημιουργήθηκαν μετά το 1950 και να μην πληρώνουμε για αυτά.

Και η μοναδική αλήθεια είναι πως ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και εάν τα αναπαράγεις στον επαγγελματικό σου χώρο θα πρέπει να πληρώσεις για αυτό. Αυτός είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος κανόνας, και η εξαίρεση είναι όταν κάποια εταιρεία ή κάποιοι καλλιτέχνες μεμονωμένα ΕΓΓΡΑΦΩΣ έχουν μεταβιβάσει ή έχουν αποποιηθεί των δικαιωμάτων τους μπορούν αυτά να αναπαραχθούν χωρίς αμοιβή σε ΟΣΔ.

Εάν όμως δεν υπάρχει αυτή η διαδικασία και η σαφής βεβαίωση για αυτό, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ κάπου χρωστάς και κάποια στιγμή θα τα πληρώσεις. Και όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά, στην Ελλάδα ειδικά, ότι δεν πληρώνεται σωστά και στην ώρα του, όταν φτάσει να πληρωθεί ….. θα πονέσει πολύ!!

Εμείς στην Radiopro.gr το μόνο που έχουμε να σας διαβεβαιώσουμε απόλυτα είναι ότι η στάση μας είναι και θα παραμείνει ειλικρινής και απόλυτα έντιμη στο τι λέμε και στο τι πράττουμε. Όλες οι υπηρεσίες μας έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται με ένα και μοναδικό στόχο. Την νομιμότητα.

Για αυτό και εμείς δεν σας τάζουμε ποτέ κάτι που δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε π.χ το σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι. Ή επίσης το ΤΟP 10 της διεθνούς δισκογραφίας. Πιστεύετε ότι δεν το έχουμε διαθέσιμο; Θα μπορούσαμε να τα βάλουμε και αυτά μέσα στα streams και να σας δελεάσουμε από τα όντως πολύ ωραία αυτά κομμάτια που όλοι μας θέλουμε να ακούμε σε ένα χώρο ψυχαγωγίας.

Η απόφασή μας όμως εξ αρχής ήταν να μην το κάνουμε. Και δεν το κάνουμε γιατί απλά θα σας πούμε ψέματα και θα έρθει η ώρα αυτό να το πληρώσετε ακριβά. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Εμείς θέλουμε να είμαστε καθαροί και ειλικρινείς απέναντί σας και να σας βοηθήσουμε στο πραγματικά δύσκολο έργο σας και όχι να σας βάλουμε παραπάνω εμπόδια για να κερδίσουμε εμείς.

Άλλωστε πιστεύουμε – και εμείς στην Ελλάδα αλλά και η μητρική εταιρεία το έχει σαν κανόνα – πως υπάρχουν πολλές χιλιάδες νέοι καλλιτέχνες στον κόσμο που δεν έχουν μπει στα κυκλώματα και τις δισκογραφικές εταιρείες, αλλά έχουν να επιδείξουν ένα τεράστιο και άρτιο έργο δίνοντας την ψυχή τους σε αυτό, κάτι που βγαίνει αβίαστα και στην μελωδία τους. Εμείς αυτούς αναζητούμε παντού και αυτούς αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο. Είτε μέσα από τα streams που πηγαίνουν στις επιχειρήσεις, είτε με την διαδικτυακή παραγωγή που τους παρέχουμε μέσω των συνεργαζόμενων amazon – itunes – spotify – napster – google music store – deezer κ.τλ

Για μας στην Radiopro.gr τα πάντα περιβάλλονται από τρεις βασικούς κανόνες ποιότητα – ειλικρίνεια – εμπιστοσύνη. Για αυτό και θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την εικόνα και τον ήχο στον επαγγελματικό σας χώρο, λέγοντας πάντα την αλήθεια και προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες, αλλά στην τιμή που αξίζει να τις πληρώσετε.

Καθαρά και ξάστερα για να διαχωρίσουμε επιτέλους την αλήθεια από το ψέμα!

RadioPro.gr Rated 5 / 5 based on 5 reviews. | Review Us
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ!
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RadioPro.gr
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ με το RADIOPRO.GR
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Invalid icon.
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RADIOPRO.GR