Καλό Πάσχα με την καλύτερη νόμιμη μουσική

Άλλη μια Πασχαλινή περίοδος έφτασε και μαζί με αυτή ξεκινάει δειλά δειλά η νέα τουριστική περίοδος, σε μια Ελλάδα που ψάχνει ακόμη τις ισορροπίες της.

Πολλές οι δυσκολίες και ακόμη περισσότερες οι αλλαγές που εξελίσσονται σε αρκετά θέματα. Μια από αυτές τις αλλαγές είναι και η ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της ΑΕΠΙ, αλλά να συνεχίσει να εισπράττει στη θέση της ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.) υπό τη μορφή νέου, αυστηρότερου, δημόσιου φορέα είσπραξης δικαιωμάτων.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ

Το Υπουργείο επιθυμεί ο Ο.Π.Ι., ως τύποις οργανισμός συλλογικής διαχείρισης, να αναλάβει την καταβολή αμοιβών στους καλλιτέχνες από τα καταστήματα για τα επόμενα 2 έτη, παίρνοντας τα αποθεματικά της ΑΕΠΙ και ζητώντας φυσικά την αναδρομική πληρωμή για τα τελευταία 5 έτη από όσους παίζουν το ρεπερτόριό της ΑΕΠΙ (περιλαμβάνεται σε σταθμούς στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, στο Youtube, στο Spotify, στα επαγγελματικά πακέτα Cosmote και Nova που δεν περιλαμβάνουν τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και αλλού).

Αυτό αλλάζει τα δεδομένα και φέρνει μια νέα αναστάτωση στην αγορά, που όμως ίσως βελτιώσει τις απολαβές των καλλιτεχνών, οι οποίοι φυσικά και έχουν το δικαίωμα να εισπράξουν επιτέλους τα πραγματικά ποσοστά τους από τη δημόσια εκτέλεση των έργων τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΑΓΟΡΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ

Με την άμεση ενεργοποίηση του νόμου 4481/2017 και την πάροδο 10 μηνών από τη ψήφισή του, η αγορά εκκαθαρίζεται πλέον αυτόματα από τυχάρπαστους «σωτήρες», που έναντι κάποιας αμοιβής, έταζαν στα καταστήματα και τα ξενοδοχεία της χώρας, πως θα τους σώσουν από τους κακούς οργανισμούς ( ΑΕΠΙ, GEA και PRS) γιατί στα ρεπερτόρια τους δήθεν δεν υπάρχουν δικαιώματα!!

Οι ερασιτέχνες αυτοί, που στην καλύτερη περίπτωση εμφανίζονται ως μεταπωλητές ξένων εταιρειών και στη χειρότερη καρπώνονται την παράνομη χρήση μουσικής ανεξάρτητων δημιουργών (απλά την κλέβουν), δεν έχουν το δικαίωμα να διαχειρίζονται δικαιώματα μουσικής, αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία μόνο οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) και οι Ανεξάρτητες Οντότητες Διαχείρισης (ΑΟΔ) έχουν αυτό το δικαίωμα.

Μάλιστα, μετά την πάροδο εξαμήνου από την εφαρμογή του νέου νόμου, οι εταιρείες αυτές δεν έχουν καν το δικαίωμα λειτουργίας, αφού απαιτείται η προηγούμενη έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται. Από την στιγμή λοιπόν που κανένας από αυτούς τους «αυτόκλητους σωτήρες» δεν είχε τις προϋποθέσεις και δεν πληρούσε τα κριτήρια του νόμου, για να αναγνωριστεί επίσημα μέχρι σήμερα ως Ο.Σ.Δ. ή Α.Ο.Δ., τότε απλά δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν την εκμετάλλευση της όποιας μουσικής και την έκδοση «βεβαιώσεων».

Είναι απόλυτα μάλιστα τεκμηριωμένο και αδιαμφισβήτητο πως και για όσο διάστημα πουλούσαν αυτές τις εντέλει καθόλου φθηνές υπηρεσίες τους, δημιουργούσαν εξ ορισμού την υποχρέωση στους πελάτες τους να πληρώσουν παράλληλα και το αμοιβολόγιο του G.E.A. (Grammo – Ερατώ – Απόλλων), κάτι που επιμελώς απέκρυπταν από τους πελάτες τους. Εξαιτίας τους μάλιστα πολλοί επαγγελματίες ακόμη σύρονται στα δικαστήρια από τους Ο.Σ.Δ. (κυρίως με τον G.E.A.), για να χάσουν στο τέλος ή να εξαναγκαστούν να πληρώσουν συμβιβαστικά υπέρογκα ποσά, αφήνοντάς τους έτσι πραγματικά ξεκρέμαστους, αφού η παραπληροφόρηση που τους παρείχαν στόχο είχε μόνο να εισπράξουν από τους πελάτες τους και όχι να τους καλύψουν.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, γιατί υπάρχει πλέον η λύση και είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και επίσημα αναγνωρισμένη. Σας την παρέχουμε άμεσα, με συνέπεια αλλά και με εγγύηση χρημάτων, γιατί απλά ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Το RadioPro.gr, ως πάροχος δεκάδων κατηγοριοποιημένων μουσικών καναλιών για επαγγελματική χρήση σε καταστήματα και επιχειρήσεις, χρησιμοποιεί μουσική από την μοναδική αναγνωρισμένη Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης (ΑΟΔ) δικαιωμάτων μουσικής στην Ελλάδα, που είναι αναρτημένη και στην σελίδα του ΟΠΙ όπως μπορείτε να δείτε εδώ http://www.opi.gr/index.php/osd/gnostopoiiseis-osd-aod

Όποιος δεν έχει αναρτηθεί στη σελίδα του ΟΠΙ δεν έχει δικαίωμα διαχείρισης δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Ειδικά αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι ΑΟΔ, χωρίς να είναι, παραβιάζουν τη νομοθεσία, κάτι που όμως δεν τους απασχολεί, αφού στο τέλος αυτοί που πληρώνουν είναι οι δύσμοιροι πελάτες τους.

Ελάτε τώρα κι εσείς στην μοναδική ασφαλή εναλλακτική λύση, που σας παρέχει το Radiopro μέσω της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Ελλήνων Λύσις», και ηρεμήστε και για αυτή τη χρονιά από ελέγχους και κακούς συνεργάτες.

Και μην ξεχνάτε πως για λίγες ημέρες ακόμη, με την ετήσια συνδρομή σας θα έχετε δωρεάν επέκταση της συνδρομής σας για ακόμη 3 μήνες, συνολικά με μόνο με 129€ για 15 μήνες (12 + 3 δώρο)! Η προσφορά ισχύει μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα 8/4/2018. Προλαβαίνετε πηγαίνοντας στο https://radiopro.gr/product/radiopro365/

Για αυτό και το Radiopro είναι η – μοναδική πλέον – επιλογή του επαγγελματία.

Να έχετε ένα πολύ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !

RadioPro.gr Rated 5 / 5 based on 5 reviews. | Review Us
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ!
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RadioPro.gr
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ με το RADIOPRO.GR
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Invalid icon.
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RADIOPRO.GR