Η RadioPro αναπληρώνει το κενό της ΑΕΠΙ υπέρ των επαγγελματιών & των δημιουργών!

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί πραγματικά μεγάλη αναστάτωση, τόσο στα εμπορικά καταστήματα και τους χώρους εστίασης – διασκέδασης, όσο και στους ίδιους τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούσε έως τώρα η ΑΕΠΙ, ως ο κυριότερος στην Ελλάδα Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων (ΟΣΔ).

Το τοπίο είναι ομιχλώδες, ειδικά μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να αναστείλει την άδεια λειτουργίας της ΑΕΠΙ και να αναλάβει το δημόσιο με τους ελέγκτικούς μηχανισμούς του την είσπραξη των δικαιωμάτων, υπό την εποπτεία του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ).

Η προσπάθεια εξυγίανσης αυτής της περίεργης κατάστασης ήταν πλέον επιτακτική ανάγκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η περίοδος προσαρμογής θα είναι και τόσο εύκολη. Τα προβλήματα έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται, αφού αφενός οι δημιουργοί μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους προσπαθούν να βρουν μια νέα στέγη και αφετέρου οι επαγγελματίες αναζητούν εναγωνίως φορέα για να πάρουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις, είτε για την έναρξη μιας νέας επιχείρησης, είτε για την ανανέωση της, ώστε να είναι νόμιμη η επιχείρησή τους και στην νέα περίοδο.

Αυτή την πραγματικά δύσκολη περίοδο ήρθε για να καλύψει τα κενά και τις παραλήψεις η πολλά υποσχόμενη Ελληνική Κοινωνική και Συνεταιριστική Επιχείρηση ( ΚΟΙΝΣΕΠ ) «Ελλήνων Λύσις», που εκπροσωπεί στην Ελλάδα την Radiopro Ltd, εταιρεία του ομογενειακού Ομίλου RadioPro.

Η RadioPro Ltd έχει πλέον και την αναγνώριση του Ο.Π.Ι λειτουργώντας ως η μόνη νόμιμη Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης (ΑΟΔ) δικαιωμάτων μουσικής – όπως φαίνεται και στην επίσημη σελίδα https://www.opi.gr/index.php/osd/gnostopoiiseis-osd-aod -εκπροσωπώντας ένα αρκετά μεγάλο ρεπερτόριο ξένων, αλλά και Ελλήνων καλλιτεχνών.

Η RadioPro Ltd, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή την «πρωτεύουσα» της σύγχρονης μουσικής, νόμιμα διαχειρίζεται δικαιώματα που της αναθέτουν δημιουργοί από όλο τον κόσμο, και καλεί όσους Έλληνες δημιουργούς δεν ανήκουν πλέον στην ΑΕΠΙ να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί της. Οι δημιουργοί που αναθέτουν την εκπροσώπηση των δικαιωμάτων τους στη RadioPro, μπορούν με διαφάνεια να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους μέσω του διαδικτύου, να ελέγχουν τα έσοδά τους και να τα εισπράττουν οπότε εκείνοι επιθυμούν!

Κάθε άλλη εταιρεία που δηλώνει πως λειτουργεί ως Α.Ο.Δ, χωρίς να έχει προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες που ορίζει ο νόμος 4481/2017, παρανομεί και δυστυχώς οδηγεί στην παρανομία και τους πελάτες της.

Το μήνυμα είναι πως εάν κάποιος υποστηρίζει πως διαχειρίζεται δικαιώματα μουσικής ως Α.Ο.Δ, χωρίς να είναι αναρτημένος στην επίσημη ιστοσελίδα www.opi.gr, και διαφημίζει ότι μπορεί να προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες και βεβαιώσεις, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία, ενώ καλό θα ήταν να τον αποφεύγουν οι επιχειρήσεις για να μην πέσουν θύματα απάτης, και να ενημερώνουν απευθείας τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επειδή μάλιστα θύματα τέτοιων πρακτικών είναι πρωτίστως οι νέοι και πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες, και όχι τα μεγάλα ονόματα, είναι επιτακτική η ανάγκη να προστατευτούν και αυτοί από όσους δηλώνουν έτοιμοι να διαχειριστούν τα δικαιώματά τους, χωρίς να έχουν τη σοβαρότητα, την υπομονή, τη δομή και τη νομιμοποίηση, αλλά κυρίως τη θέληση να υποβάλουν στις αρμόδιες κρατικές αρχές τα απαραίτητα στοιχεία και να αρχίσουν νόμιμα τη λειτουργία τους, αφού φυσικά εγκριθούν.

Ο όμιλος RadioPro, που καλύπτει με σοβαρότητα αυτές τις ανάγκες, είναι μια πολυεθνική μουσική πλατφόρμα, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 27 χώρες και προσφέρει έτοιμη, κατηγοριοποιημένη και κυρίως πάντα νόμιμη μουσική μέσω των δεκάδων streaming καναλιών που διαθέτει, σε πολύ χαμηλές τιμές.

Όποιος επαγγελματίας επιλέγει να παίξει μόνο τα κανάλια του RadioPro.gr στην επιχείρησή του μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος ότι δεν χρειάζεται να πληρώσει κανέναν άλλον φορέα ή εισπρακτικό οργανισμό για τη δημόσια αναπαραγωγή αυτού του ρεπερτορίου.

Με μία μόνο συνδρομή των 129€/έτος (365ημέρες) μέσω ενός απόλυτα ασφαλούς ψηφιακού καταστήματος (με πρωτόκολλο ασφαλείας SSL) στη διεύθυνση www.radiopro.gr/shop ο επαγγελματίας παραλαμβάνει άμεσα μια απόλυτα εξασφαλισμένη βεβαίωση, που αναφέρει ξεκάθαρα πως εάν ο συνδρομητής αναπαράγει μόνο τη μουσική του RadioPro στον επαγγελματικό του χώρο, κανείς άλλος τρίτος δεν έχει δικαίωμα είσπραξης πνευματικών, αλλά και συγγενικών δικαιωμάτων.

Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην RadioPro, που είναι η κρατικά αναγνωρισμένη Α.Ο.Δ. για την Ελληνική επικράτεια, και σε όλες τις άλλες ατυχείς απομιμήσεις που παρέχουν ναι μεν μια μουσική υπόκρουση, αλλά επειδή είναι απλά συνεργάτες ( affiliates ) ή μεταπωλητές ξένων εταιρειών, συνήθως δεν υπερασπίζονται τους πελάτες τους όταν παραστεί ανάγκη και είτε σπρώχνουν τους λιγοστούς που τους εμπιστεύονται σε συμβιβασμούς χιλιάδων ευρώ, είτε απλά δεν τους δίνουν καμία σημασία.

Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές πως εάν μια εταιρεία δεν έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) του Υπουργείου Πολιτισμού, δεν μπορεί να χορηγήσει νόμιμες βεβαιώσεις διαχείρισης δικαιωμάτων μουσικής, και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει τον επαγγελματία που την χρησιμοποιεί στις δικαστικές αίθουσες με πολύ πιθανές καταδίκες.

Δυστυχώς, κάποιοι επιτήδειοι που υποστηρίζουν ότι πληρώνουν απευθείας τα συγγενικά δικαιώματα στους καλλιτέχνες, φέρνουν ξεκάθαρα τους επαγγελματίες αντιμέτωπους με το G.E.A (Grammo – Ερατώ – Απόλλων) με τα ασφαλιστικά μέτρα και τις αγωγές εναντίον τους να είναι η συχνότερη κατάληξη, αφού σύμφωνα με το άρθρο 49 του νόμου 2121/1993 υπάρχει υποχρεωτική συλλογική διαχείριση των συγγενικών δικαιωμάτων και κανείς πλην του G.E.A δεν μπορεί να εισπράξει και να αποδώσει αμοιβές αυτών των δικαιωμάτων σε καλλιτέχνες!

Είναι ξεκάθαρο και απόλυτα επιβεβαιωμένο πως μόνο η Radiopro έχει το δικαίωμα να παρέχει νόμιμη μουσική για όλες τις επιχειρήσεις, ειδικότερα στα ξενοδοχεία και τα κέντρα διασκέδασης – που εξαιρούνται της ευκολίας που έχουν πλέον οι υπόλοιπες επιχειρήσεις για μια απλή γνωστοποίηση στο www.notifybusiness.gov.gr – λύνοντας έτσι διεξοδικά ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ξαφνική απόσυρση της ΑΕΠΙ από την αγορά.

 

RadioPro.gr Rated 5 / 5 based on 5 reviews. | Review Us
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ!
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RadioPro.gr
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ με το RADIOPRO.GR
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Invalid icon.
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RADIOPRO.GR