Οι διακοπές στη μουσική κάλυψη της επιχείρησης κοστίζουν ακριβά!

Ο πόλεμος μεταξύ των καταστημάτων – όχι μόνο των μονάδων εστίασης και ψυχαγωγίας πλέον – και των περισσότερο γνωστών Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης καλά κρατεί και τον Σεπτέμβριο. Και μάλιστα οι πληροφορίες μας λένε πως δεν θα σταματήσει καθόλου για όλο το 2017. Το γνωστό κρυφτούλι της γάτας με το ποντίκι, τελικά μόνο παιχνίδι δεν είναι. Αντίθετα κοστίζει κάθε χρόνο πάρα πολλά στους καταστηματάρχες που συνήθως κάνουν ένα μοιραίο λάθος. Αφήνουν τρύπες και ίχνη!!!

Το γεγονός ότι για να κάνεις αναπαραγωγή μουσικής στον επαγγελματικό σου χώρο – όποιος και να είναι αυτός – πρέπει να πληρώσεις δικαιώματα, έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο, αλλά και επώδυνο σε πολλούς επαγγελματίες με πολλούς τρόπους.

 Ο καθένας τώρα έχει την επιλογή να πληρώσει ένα μικρό ποσόν σε εναλλακτικό πάροχο και να ησυχάσει, ή να παίζει με τον χρόνο και την τύχη του, ειδικά εάν δεν πληρώσει στην ώρα του ότι του ζητήσουν ένας ή όλοι οι 20 συνολικά ΟΣΔ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και λίγο λιγότεροι αυτοί που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Οι κοινά γνωστοί είναι βέβαια οι ΑΕΠΙ, Αυτοδιαχείριση και Gea για την Ελλάδα και  PRS,  Grammo και Αστέρας για την Κύπρο, αφού αυτοί στέλνουν ανθρώπους και “ραβασάκια” για είσπραξη.

Οι πραγματικές επιλογές για να λειτουργήσει νόμιμα ένας χώρος είναι δυστυχώς μόνο δύο. Ναι. ΜΟΝΟ 2.

 • Είτε να πληρώνει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις όλους όσους έχουν το δικαίωμα είσπραξης των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων βάσει του τιμολογίου που θα του στέλνουν, γιατί απλά δεν γλυτώνουν, αλλά παράλληλα να πληρώνουν και για cds, μηχανήματα και κάποιον υπάλληλο που είτε θα κάνει πρόγραμμα, είτε θα μαζεύει συνεχώς τραγούδια σε λίστες από το internet. ή
 • να τους ξεχάσει όλους αμέσως και να κάνει μια συνδρομή στο Radiopro.gr.

Άλλη λύση δεν υπάρχει. ΚΑΜΜΙΑ. Μην ακούτε λόγια του αέρα. Αν κάποιοι έρθουν και σας «τάξουν λαγούς με πετραχείλια» να τους ζητήσετε γραπτές εξασφαλίσεις πως δεν θα σας ενοχλήσει κανείς και εάν υπάρξει νομική εμπλοκή αυτοί θα σας απαλλάξουν ή θα πληρώσουν έστω τα πρόστιμα. Και στα αστικά αλλά και στα ποινικά δικαστήρια. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν πονάει. ΓΡΑΠΤΩΣ

Τώρα που ξηγηθήκαμε, ας πάμε στην ουσία. Οι περισσότεροι στο πλαίσιο του κυνηγητού γάτας, ποντικιού, μη έχοντας πληρώσει για μια χρονιά, με το που θα κλείσουν τα καταστήματά τους π.χ για τον χειμώνα, λανθασμένα θεωρούν και καυχιόνται πως « την γλυτώσαμε και εφέτος, του χρόνου βλέπουμε» ή σε άλλη περίπτωση από τους 6-7μήνες που δουλεύουν, πληρώνουν για 1-2 μήνες στην αρχή ή στο τέλος ή κατά τον έλεγχο από τους εισπράκτορες των Ο.Σ.Δ. και θεωρούν πως όλα είναι εντάξει.  Λάθος φίλοι μου. Μεγάλο ΛΑΘΟΣ.  Αυτό εκμεταλλεύονται και σας χρεώνουν και τους ενδιάμεσους μήνες αλλά και αναδρομικά. Πολλά αναδρομικά.

Αφού τόσο ο νόμος 2121/93 όσο και ο 4481/17 τους δίνει το δικαίωμα, όχι μόνο μπορούν να σας τα ζητήσουν, αλλά να έχουν και πλήρη πρόσβαση σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες για να αντλήσουν ότι στοιχεία χρειαστούν. Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές να έχουν καταγράψει ακόμη και διαφημίσεις ή καταχωρήσεις σας που να μιλάνε για εκδηλώσεις και παροχές στους επαγγελματικούς χώρους και ζητάνε επιπλέον ποσά και για αυτά, ανεξάρτητα εάν είναι αλήθεια, εάν τα είδαν με τα μάτια τους ή και όχι.

Δυστυχώς η δύναμη που τους δίνουν το κράτος και οι νόμοι, τους καθιστούσαν ανίκητους. Δικαιώνονταν σε όλα τα δικαστήρια. Δεν έχαναν ποτέ. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε όμως είναι πως στην ουσία, εσείς τους δίνατε αυτή την δυνατότητα. Τους προσφέρατε ορθάνοικτες νομικές τρύπες ανοικτές και μπαίναν ανενόχλητοι.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ. Μην αφήνετε κενά ανάμεσα στις εκάστοτε περιόδους εργασίας. Από την στιγμή που ανοίγετε – βάσει δήλωσης στη ΔΟΥ και το Επιμελητήριο – και μέχρι την ημέρα που κλείνετε θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση για την δημόσια εκτέλεση της μουσικής που παίξατε. Μην παίζετε με την τύχη σας, γιατί απλά, δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα χρόνου.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας και ένας εξειδικευμένος σύμβουλος θα αναλύσει την περίπτωση σας, όποια και αν είναι και θα σας προτείνει άμεσα την καλύτερη κίνηση.

Μην τους κάνετε πλέον τη χάρη,  ελάτε κι εσείς στους ειδικούς του Radiopro,gr γιατί απλά ………εμείς έχουμε τη λύση

RadioPro.gr Rated 5 / 5 based on 5 reviews. | Review Us
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ!
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RadioPro.gr
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ με το RADIOPRO.GR
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Invalid icon.
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RADIOPRO.GR