Γιατί να επιλέξετε το RadioPro

Οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν ακούσει ότι υπάρχει «εναλλακτικό ρεπερτόριο», το οποίο διαφημίζεται γενικά ως «μουσική χωρίς δικαιώματα». Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί από τους επαγγελματίες στο ρεπερτόριο της μουσικής που παίζουν δημόσια, γιατί μπορεί να τους οδηγήσει σε πρόστιμα και ποινές λόγω της κακής πληροφόρησης από δήθεν παρόχους μουσικής, που ούτε πραγματικό ρεπερτόριο διαθέτουν, ούτε έχουν το δικαίωμα να διαχειρίζονται δικαιώματα μουσικής, σύμφωνα με το νόμο.

Τα μεγάλα ζητήματα όμως για τους επαγγελματίες είναι:

1. Αντέχουν να πληρώσουν τις υπέρογκες αμοιβές που ορίζουν οι εισπρακτικοί οργανισμοί δικαιωμάτων;

2. Γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιθανόν να κληθούν πριν το τέλος της σεζόν να πληρώσουν αναδρομικά για τη μουσική που παίζουν σήμερα στην επιχείρησή τους, παρά τη διάλυση της ΑΕΠΙ;

3. Δεν έχουν βαρεθεί να ακούν την ίδια μουσική; Δεν θέλουν άραγε και κάτι πραγματικά νέο; Η μουσική κάποιων εταιρειών, αρκετές φορές ακούγεται σαν κακοφτιαγμένη μουσική ασανσέρ, αφού γράφτηκε βιαστικά και άτεχνα. Κανείς δεν πρέπει να είναι υποχρεωμένος να γίνει DJ ο ίδιος και να διαλέγει τη μουσική που θα μπορεί «να ακούγεται» ανάμεσα σε χιλιάδες ανυπόφορα κομμάτια αγνώστου προελεύσεως.

4. Ο πάροχος της μουσικής σε μια επιχείρησή είναι σίγουρο ότι μπορεί να πιστοποιήσει νόμιμα και σωστά τι ακριβώς παίζει ο επαγγελματικός χώρος τα τελευταία πέντε έτη; Ή απλά επιτρέπει στον επιχειρηματία να παίζει αυθαίρετα τα πάντα, γιατί πήρε από αυτόν μια βεβαίωση; Η μουσική του παρόχου σας κατ αρχήν είναι νόμιμη ή αναπαράγει παράνομη μουσική χωρίς καν να το γνωρίζει; Γνωρίζει άραγε και ο πάροχος ο ίδιος τι είναι νόμιμο και τι όχι;

5. Αν γίνει κάποιος έλεγχος από τους ελεγκτές ενώ η επιχείρηση έχει κάνει κανονικά μια συνδρομή σε πάροχο ανεξάρτητης μουσικής, θα τον υποστηρίξει αυτός ο πάροχος; Ή θα μείνει μόνος του σε μια δικαστική αίθουσα, κρατώντας σαν αποδεικτικό απλά ένα αντίγραφο με σελίδες άσχετης μουσικής που δεν εξηγούν το παραμικρό;

Τη λύση δίνει το RadioPro.gr

Αν είσαι επαγγελματίας και επιθυμείς να παίζεις μουσική γνωστών καλλιτεχνών δημόσια στην επιχείρησή σου, εμείς δεν θα σε κοροϊδέψουμε. Θα πρέπει να πληρώσεις για αυτή τη μουσική τις χρεώσεις που σου ζητάνε όλοι οι οργανισμοί δικαιωμάτων, διαφορετικά θα καταλήξεις σίγουρα απολογούμενος.

Αν όμως σου αρκεί μια μουσική από ανεξάρτητους δημιουργούς, που φτιάχνουν μουσική με πάθος και θέλουν να επιδείξουν τη δουλειά τους για να κερδίσουν την αγάπη και την αποδοχή, τότε τα πακέτα του RadioPro.gr είναι η ιδανική λύση.

Α. Δημιουργούμε συνεχώς νέα κανάλια με προσεκτικά επιλεγμένη μουσική, χωρίς ποτέ να πειραματιζόμαστε στα αυτιά των πελατών σας!

Β. Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση. Το μουσικό πρόγραμμα ετοιμάζεται πάντα από εμάς και αφορά όλα τα κανάλια.

Γ. Οι συλλογές μας αποτελούνται από κανονικά online μουσικά κανάλια, στα οποία όλα τα μουσικά έργα έχουν ελεγχθεί ένα προς ένα για τη συμβατότητά τους, έχουν περάσει από τεχνική επεξεργασία – mastering και η ένταση του ήχου είναι όμοια σε όλη τη διάρκεια αναπαραγωγής.

Δ. Ο ήχος και η αναπαραγωγή γίνεται όπως ακριβώς στους επαγγελματικούς, εμπορικούς ραδιοσταθμούς, με τη διαφορά ότι στα δικά μας κανάλια δεν υπάρχουν διαφημίσεις, ούτε διακοπές, αφού η μουσική μας προορίζεται για να παίζει ως υπόκρουση σε κάθε σοβαρό επαγγελματικό χώρο.

Ε. Η μουσική μας αναπαράγεται από σχεδόν όλα τα μηχανήματα αναπαραγωγής. Από υπολογιστή και tablet έως κινητό τηλέφωνο. Δεν αρκούμαστε σε web player με κομμάτια που παίζουν το ένα μετά το άλλο, αλλά σας παρέχουμε κανονική συνεχή επαγγελματική ροή streaming μουσικής.

ΣΤ. Η χρέωσή μας είναι από τις χαμηλότερες στην παγκόσμια αγορά, με το δεδομένο ότι μοιράζουμε ποσά στους καλλιτέχνες και δεν παίρνουμε απλά τη μουσική τους χωρίς καν να το γνωρίζουν, όπως συνηθίζεται από διάφορους. Γιατί ξέρουμε καλά πως ακόμα και η Creative Commons μουσική δεν σημαίνει ότι παραχωρείται το δικαίωμα χρήσης της σε επαγγελματικούς χώρους, εκτός αν έχει υπογραφεί ειδική σύμβαση απευθείας με το ίδιο τον δημιουργό.

Ζ. Εμείς λειτουργούμε πάντα και μόνο κάτω από απόλυτη νομιμότητα. Στην Ελλάδα και την Κύπρος προσφέρονται πολυεδαφικές άδειες από δύο αλλοδαπούς Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης (έναν στο Ηνωμένο Βασίλειο και έναν στην Ιρλανδία), που λειτουργούν ήδη εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, με αναγνώριση από την επίσημη Βρετανική αρχή (https://www.gov.uk/guidance/licensing-bodies-and-collective-management-organisations), και επίσημη άδεια από τον Επόπτη Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ιρλανδίας, όπως φαίνεται στο αντίστοιχο Μητρώο (https://www.ipoi.gov.ie/en/types-of-ip/copyright1/copyright-licensing-bodies/register-of-copyright-licensing-bodies/radiopro-rights-management-limited/radiopro-rights-management-limited.html).

Η αλήθεια είναι μόνο μία και ο επιχειρηματίας θα πρέπει να ενημερώνεται σωστά για να μπορεί ανεπηρέαστα να κάνει την καλύτερη για αυτόν επιλογή.
Τώρα που γνωρίζεις την αλήθεια είναι καθαρά στο χέρι σου να αποφασίσεις κι εσύ την νομιμότητα. Έλα κι εσύ στο RadioPro.gr, την επιλογή του επαγγελματία.

Το RadioPro πρωτοπορεί στη μουσική και τα ψηφιακά μέσα

Το Radiopro.gr, το οποίο στην Ελλάδα διαχειρίζεται η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής & Κοινωνικής Ωφέλειας (Κοιν.Σ.ΕΠ.) “Ελλήνων Λύσις”, είναι μέλος του αναγνωρισμένου οπτικοακουστικού Ομίλου RadioPro, που λειτουργεί νόμιμα σε περισσότερες από 27 χώρες στον κόσμο και ασχολείται με την παραγωγή μουσικής, την ηλεκτρονική και φυσική διανομή των μουσικών έργων ανεξάρτητων δημιουργών (από το iTunes έως το Spotify και το Shazam), την είσπραξη δικαιωμάτων, την παραχώρηση χρήσης έτοιμων μουσικών καναλιών και την αναπαραγωγή τους σε επιλεγμένους επαγγελματικούς χώρους.

Ο Όμιλος μας πρωτοπορεί με την ανάπτυξη σύγχρονων, καινοτόμων τεχνολογιών, όπως είναι η αυτόματη αναγνώριση ακουστικών αποτυπωμάτων και η διανομή δικαιωμάτων στους καλλιτέχνες με συνεχή παρακολούθηση της χρήσης της μουσικής τους, προσφέροντας πάντα φρέσκια και νόμιμη μουσική βιβλιοθήκη στους τελικούς χρήστες.