Αναδρομική πενταετία για τη μουσική

Η RadioPro.gr από την ίδρυση της δεν αρκείται στο να παρέχει μόνο ρεπερτόριο για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής στους επαγγελματικούς χώρους, αλλά κυρίως επειδή κατέχει την γνώση της νομοθεσίας, επιδιώκει την ανάλυση των προβλημάτων που προκύπτουν και επιθυμεί πάντα τη νόμιμη και εφικτή λύση.

Για αυτό και ο Όμιλος RadioPro δεν αφήνει ποτέ κανέναν ανυπεράσπιστο. Η κάλυψή μας δεν περιορίζεται στα τυπικά, αλλά είναι πλήρης και ολοκληρωτική, τόσο με συμβουλές και ιδέες, όσο και με την φυσική παρουσία μας στα δικαστήρια, εάν και εφόσον χρειαστεί να βοηθήσουμε κάποιον συνδρομητή – μέλος μας που έχει υποστεί εκβιασμό ή νομική επίθεση από οποιονδήποτε οργανισμό.

Τελευταία παρατηρήσαμε και κάποια “περίεργα φαινόμενα γνώσης” από γνωστούς αγνώστους που ενώ δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μάθουν την αλήθεια, εν τούτοις πολύ εύκολα διαδίδουν – ψευδώς φυσικά- ότι οι εισπρακτικοί οργανισμοί δεν μπορούν να εισπράξουν πλέον απαιτήσεις αναδρομικών ετών, γιατί δημιουργήθηκε λέει “δεδικασμένο” από μια απόφαση ασφαλιστικών μέτρων!

Θα τους πούμε για άλλη μια φορά κατ αρχήν πως μπερδεύτηκαν, γιατί τα ασφαλιστικά μέτρα, δεν είναι τακτικές αγωγές. Επίσης όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, στην Ελλάδα «δεδικασμένο» υπάρχει μόνο ανάμεσα στους ίδιους διαδίκους και μόνο για την ίδια υπόθεση. Δεν υφίσταται λοιπόν τέτοια κατάσταση σε επίπεδο “βγήκε μια απόφαση και καθαρίσαμε”, όπως πολύ θα ήθελαν κάποιοι.

Η αλήθεια είναι πως ευτυχώς η νομοθεσία δεν ευνοεί από το 2017 την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων για τη ρύθμιση πρότερης κατάστασης (αναδρομικές απαιτήσεις ), ωστόσο οι οργανισμοί καταθέτουν κανονικές αγωγές, ζητώντας όχι μόνο τα μισά όπως έκαναν στα ασφαλιστικά, αλλά απευθείας τη συνολική απαίτηση για τα τελευταία επτά έτη, με προσαυξήσεις και έξοδα που αυξάνουν την απαίτηση της αγωγής τους.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί οι οργανισμοί συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν και πολλές ελπίδες. Το πρώτο και κυριότερο είναι ότι πρόκειται για μια φθηνή νομική λύση που πανικοβάλει τον επαγγελματία που δεν είναι εξοικειωμένος με τα νομικά και τον σπρώχνουν εύκολα σε συμβιβασμό, ειδικά όταν δεν είναι και σίγουρος για τη μουσική που παίζει. Το δεύτερο είναι ότι σε ορισμένες περιοχές και απέναντι σε «ανυποψίαστες» έδρες και δικηγόρους, που δεν προβάλουν τις απαραίτητες ενστάσεις, υπάρχουν δικαστές που τα κάνουν εύκολα δεκτά, δίνονταν έτσι ένα πρόκριμα για να κερδηθεί κατόπιν εύκολα και η τακτική αγωγή.

Να γίνει λοιπόν σαφές πως το μήνυμα “οι ΟΣΔ δεν μπορούν να εισπράξουν πλέον για τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω μιας απόφασης ασφαλιστικώνείναι ένα απαράδεκτο και επικίνδυνο ψέμα που χρησιμοποιείται από δήθεν νόμιμους παρόχους μουσικής, απλά για να καλύψουν τα δικά τους λάθη και παραλείψεις των τελευταίων ετών. Οι πάροχοι αυτοί δεδομένα δεν αναπαράγουν νόμιμο μουσικό περιεχόμενο και εξαπατούν τους πελάτες τους, θέτοντας τους συνειδητά σε καθημερινό κίνδυνο, με ενδεχόμενες βαριές καταδίκες, χρησιμοποιώντας τους ως ασπίδες και ακούσιους χειροκροτητές, αποκομίζοντας μόνο αυτοί κέρδη εις βάρος τους.

Γιατί όταν η η μουσική του «εναλλακτικού φορέα» είναι «πειρατική», δυστυχώς αυτός που την πληρώνει είναι μόνο ο επαγγελματίας, που τα τελευταία πέντε έτη έπαιζε στο κατάστημά του παράνομη μουσική, βασιζόμενος σε υποσχέσεις “άσχετων ειδικών” οι οποίοι όταν τελικά τα θύματα τους πηγαίνουν στα δικαστήρια, τους δίνουν σαν δήθεν τεκμήριο αθωότητας μια λίστα μουσικής από κάποια αλλοδαπή κοινότητα καλλιτεχνών όπως είναι π.χ της ccmixter και μετά γίνονται… καπνός…

Όταν όμως το δικαστήριο μπει στην ουσία της υπόθεσης, τότε χάνουν πανηγυρικά, αφού δεν μπορούν καν να αποδείξουν την προέλευση αυτής της “σωτήριας μουσικής”, ούτε μπορούν να εμφανίσουν συμφωνητικά με τους καλλιτέχνες οπότε εξ αυτού και μόνο, το ρεπερτόριο δημιουργεί δικαιώματα όταν αναπαράγεται δημόσια. Είναι πολύ απλό να το σκεφτείς, αλλά μάλλον αυτό πουλάει εύκολα στην αγορά. Αν όμως δούμε πόσοι επαγγελματίες τελικά το πλήρωσαν πανάκριβα και τελικά έχασαν, καταλαβαίνεις……

Η τεράστια διαφορά και αλήθεια είναι πως εμείς δεν λέμε ψέματα για να πουλήσουμε και σε οποιαδήποτε περίπτωση αμφισβήτησης κι αν υπάρξει από οποιονδήποτε, το RadioPro.gr είναι σε θέση να αποδείξει άμεσα τη νομιμότητα του περιεχομένου του και να μην υποβάλλει ποτέ τους συνδρομητές του σε περιπέτειες. Και αυτό γιατί μόνο εμείς είμαστε σε θέση να υποβάλλουμε στους αρμόδιους φορείς περισσότερα από 10 πακέτα έγγραφων, που κανείς άλλος δεν μπορεί να κατέχει και τα οποία είναι ένα μέρος του πλήρη φακέλου νομιμοποίησης του RadioPro που παρέλαβαν τα αρμόδια κρατικά όργανα και το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Ο.Π.Ι.

Γιατί κανείς δεν μπορεί να έχει ούτε καν την τεχνική μας έκθεση, με εξειδικευμένη ανάλυση για τη μουσική που παίζει ο επαγγελματίας στο κατάστημά του. Αυτό και μόνο αποδεικνύει περίτρανα ανά πάσα στιγμή το εάν έπαιζε ή όχι το δικό μας νόμιμο, απαλλαγμένο απαιτήσεων ρεπερτόριο επίσημα και τεκμηριωμένα.

Γιατί εμάς δεν μας αρκεί να παρέχουμε μια «δήθεν» λύση, ούτε να παίζουμε μουσική για την οποία οι οργανισμοί θα «κυνηγούν» τον επαγγελματία και θα τον αναγκάσουν να πληρώσει. Ούτε παίζουμε με τις λέξεις, δίνοντας μουσική που έχει δικαιώματα, βαφτίζοντας την αυθαίρετα ως “ελεύθερη”. Για αυτό και παίζουμε μόνο την δική μας νόμιμη μουσική ανεξάρτητων συνεργαζόμενων δημιουργών και δεν έχουμε προσφέρει ποτέ μουσική του… Μικ Τζάγκερ ή του … Νίκου Βέρτη σαν “μουσική χωρίς δικαιώματα”!

Παραμένουμε πάντα δίπλα στους επαγγελματίες που τους σεβόμαστε, χωρίς κραυγές, ύβρεις και «ψευδο-επαναστάσεις», γιατί πιστεύουμε πως σε θέματα νομιμότητας και λύσεων, δεν κερδίζει αυτός που φωνάζει περισσότερο, αλλά αυτός που φροντίζει οι συνδρομητές του να είναι πάντα νόμιμοι και καθαροί από κάθε είδους αμφιβολίες.

Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας συνδρομητής μας δεν έχει συρθεί στα δικαστήρια για τα έτη που παίζει τη μουσική μας και φυσικά δεν υπάρχει ούτε και θα υπάρξει ποτέ καμία απόφαση που να αφορά ρεπερτόριο μας.

Ακόμη και σε περιπτώσεις που προσπάθησαν κάποιοι να εκβιάσουν συνδρομητές μας με δικόγραφο, μόλις είδαν την παρουσία και τα πιστοποιημένα έγγραφα του φακέλλου μας, έτρεχαν να κρυφτούν την τελευταία στιγμή πίσω από “αδιαθεσίες και προσωπικά κωλύματα” για να γλυτώσουν το διασυρμό.

Γιατί τελικά σε αυτή τη ζωή δεν πρέπει να φαίνεσαι νόμιμος, αλλά και να είσαι !

RadioPro.gr | Η Επιλογή του Επαγγελματία

RadioPro.gr Rated 5 / 5 based on 5 reviews. | Review Us
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ!
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RadioPro.gr
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ με το RADIOPRO.GR
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Invalid icon.
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RADIOPRO.GR