Αλλαγές στην άδεια μουσικής και μουσικών οργάνων

Μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα υπήρχαν δύο διαφορετικές άδειες που αφορούσαν τη μουσική. Η μια ήταν η άδεια μουσικής και μουσικών οργάνων από το Δήμο της περιοχής σας. Αν έχετε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το πιο πιθανό είναι ότι αποκτήσατε αυτή την άδεια, είτε με σύντομη χρονική λήξη, είτε αορίστου διάρκειας.

Η δεύτερη είναι η άδεια δημόσιας εκτέλεσης από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Αυτή αφορά όλα τα καταστήματα, τα οποία αναπαράγουν δημόσια μουσική, είτε είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος, είτε όχι. Ακόμη και κομμωτήριο ή γυμναστήριο να έχετε, οφείλετε να έχετε άδεια δημόσιας εκτέλεσης της μουσικής που αναπαράγετε από το σύνολο των εισπρακτικών οργανισμών των οποίων τα μουσικά και τηλεοπτικά έργα παίζετε. Η μουσική που παίζουν οι σταθμοί, τα cds, η τηλεόραση και το διαδίκτυο επιτρέπεται να αναπαράγεται μόνο σε αυστηρά ιδιωτικό περιβάλλον.

Αν έχετε ραδιόφωνο, Youtube, Spotify, Pandora ή παίζετε μόνοι σας τραγούδια άλλων, οφείλετε να πληρώσετε ΑΕΠΙ και Αυτοδιαχείριση για τα πνευματικά δικαιώματα του στιχουργού και του συνθέτη. Για τα συγγενικά δικαιώματα του τραγουδιστή, των εκτελεστών, μουσικών και του παραγωγού, οφείλετε να πληρώσετε GEA. Αν έχετε τηλεόραση, εκτός από τα παραπάνω, θα πληρώσετε και Διόνυσο, Αθηνά και μια σειρά από άλλους μικρότερους οργανισμούς που προστατεύουν τα δικαιώματα των ηθοποιών, σεναριογράφων, σκηνοθετών, παραγωγών κλπ.

Η πρώτη άδεια, αυτή του Δήμου, έχει καταργηθεί με το ν. 4442/2016 «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις». Αντί για αυτήν, τώρα οι νέες επιχειρήσεις υποβάλουν απλά γνωστοποίηση της έναρξης λειτουργίας της δραστηριότητάς του στο notifybusiness.gov.gr. Η εγγραφή στο σύστημα πραγματοποιείται μέσω των κωδικών που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (taxisNet).

Η γνωστοποίηση που υποβάλλεται στο σύστημα φέρει μοναδικό αριθμό που παράγεται από το σύστημα, επέχει θέση αποδεικτικού υποβολής της γνωστοποίησης και αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτων της νέας επιχείρησης και όχι μόνο τη μουσική.

Όσες επιχειρήσεις έχουν φροντίσει να εκδώσουν άδεια μουσικών οργάνων αορίστου χρόνου υπό το προηγούμενο καθεστώς, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν στην παραπάνω γνωστοποίηση στο notifybusiness.gov.gr για τη μουσική, ενώ για πρώτη φορά, απεμπλέκεται η διαδικασία αδειοδότησης από το τιμολόγιο της ΑΕΠΙ και των υπολοίπων οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων.

Η δεύτερη άδεια όμως, αυτή που δίνεται από τους εισπρακτικούς οργανισμούς δικαιωμάτων, είναι ακόμη απαραίτητη εφόσον παίζετε το ρεπερτόριο τους. Αν εσείς μπορείτε να βεβαιώσετε, σε συνεργασία με κάποιον φορέα ή ανεξάρτητη οντότητα διαχείρισης δικαιωμάτων, ότι το ρεπερτόριο που αναπαράγετε δεν εκπροσωπείται από τους παραπάνω οργανισμούς, είναι επόμενο ότι δεν χρειάζεται και να τους πληρώσετε.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι αυτοί οργανισμοί προσπαθούν να αντιδράσουν, ακόμη και όταν είναι πασιφανές ότι ξεπερνούν πλέον τα όρια της νομιμότητας. Κάποιοι θεωρούν ότι λόγω της άγνοιας θα καταφέρουν τους επιχειρηματίες να πληρώσουν, ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιούν το ρεπερτόριο τους.

Το RadioPro.gr εγγυάται στην πράξη το ρεπερτόριο που αναπαράγει και βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συνδρομητών του, γιατί εμείς προτιμάμε την ξεκάθαρη και ωμή αλήθεια, από το να πουλήσουμε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους πελάτες μας, όπως κάνουν άλλοι με κλεμμένη μουσική, μουσική τόσο χαμηλής ποιότητας που δεν ακούγεται, ή μουσική για την οποία δεν έχουν την εκπροσώπηση των καλλιτεχνών και γενικά τεχνάσματα που τους οδηγούν σε σχεδόν βέβαιες καταδίκες.

Με το RadioPro.gr όχι μόνο θα λάβετε 34 μουσικά κανάλια ( προς το παρόν αφού αυξάνονται ) χωρίς διαφημίσεις, με συνεχώς μεταβαλλόμενη ροή επιμελημένα από Djs όλο το 24ωρο, αλλά θα έχετε πρόσβαση και στα 4 ( προς το παρόν ) κανάλια της WebTv, που σας απαλλάσσουν από κάθε εισπρακτικό οργανισμό, και που μόνο εμείς μπορούμε να σας προσφέρουμε.

Συγκρίνετε αυτή την προσφορά των 149 ευρώ για 365 ημέρες, με δυνατότητα και επιπλέον πακέτου νομικής εκπροσώπησης από εξειδικευμένο δικηγόρο αν το χρειάζεστε, με το όποιο ποσόν πληρώνετε σήμερα συνυπολογίζοντας ότι δεν έχετε καν πρόσβαση σε αντίστοιχο ειδικά σχεδιασμένο μουσικό πρόγραμμα για τους επιχειρηματικούς χώρους.

Συγκρίνετε και αποφασίστε την καλύτερη λύση που μόνο το radiopro.gr μπορεί να σας προσφέρει

RadioPro.gr Rated 5 / 5 based on 5 reviews. | Review Us
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ!
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RadioPro.gr
Απέφυγε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ με το RADIOPRO.GR
Μάθε πως θα έχεις την καλύτερη background μουσική στην επιχείρησή σου και δεν θα πληρώσεις ξανά ΕΥΕΔ (πρώην ΑΕΠΙ), PRS, GEA, Αυτοδιαχείριση κ.α.
 • Σύννομη λειτουργία στην Ελλάδα & την Κύπρο!
 • Με κρατική αναγνώριση εντός Ε.Ε.
 • Βεβαίωση για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής.
 • Όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα.
 • Δεκάδες έτοιμα μουσικά κανάλια.
 • Καθημερινές αλλαγές από τους DJs μας.
 • Από μόλις 0.27 ευρώ την ημέρα!
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Invalid icon.
Επιθυμώ να λαμβάνω επικοινωνίες για τις υπηρεσίες του RADIOPRO.GR